CAREN VAN HERWAARDEN
B L I J F

Voor een preview van Blijf! klik hier

Boekpresentatie Blijf!/Stay! van Caren van Herwaarden

Waar: auditorium van Museum De Pont, Tilburg

Wanneer: zondagmiddag 20 maart 2011 om 13.00 uur

Opening: door Diana A. Wind, directeur Stedelijk Museum Schiedam en tevens auteur in Blijf!/Stay!

Blijf! bevat een selectie van werken op papier van de laatste vijf jaar. Samen met vormgever Ruud Willems ging Caren van Herwaarden het avontuur aan om van Blijf! een bijzonder boek te maken. Het is een Nederlands/Engelstalig boek geworden met een vitale, intuïtieve samenstelling: zonder formele logica, chronologie, niet gerangschikt op onderwerp of techniek maar met pagina’s waarin de werken onderling ‘rijmen’. Het boek bevat teksten en citaten die samen met de afbeeldingen (en soms óver de afbeeldingen heen) een nieuw beeld opleveren. De catalogus roept de zintuiglijke, associatieve sfeer op die representatief is voor Van Herwaardens manier van kijken en werken. 

Diana D. Wind schreef een inleidende tekst voor Blijf!, waarin zij op associatieve wijze verbinding maakt tussen het werk van Van Herwaarden en dat van kunstenaars uit voorbije tijden zoals Giotto en Michelangelo, maar ook van de hedendaagse videokunstenaar Bill Viola.

Daarnaast zijn in het boek citaten uit teksten opgenomen die in de afgelopen jaren over het werk van Caren van Herwaarden zijn geschreven, van onder andere Ludo van Halem, conservator Moderne Kunst Rijksmuseum Amsterdam en Arno Kramer, beeldend kunstenaar en curator van tentoonstellingen van hedendaagse tekenkunst.

Lloyd Haft gaf toestemming om twee van zijn gedichten in Blijf! op te nemen.

Tentoonstelling

Na de officiële boekpresentatie in De Pont is om 15.00 uur de opening van een tentoonstelling met recent werk van Van Herwaarden en beeldhouwer Niko de Wit in galerie Studio van Dusseldorp, Wilhelminapark 110 in Tilburg. De galerie is op een steenworp afstand lopen van Museum De Pont.

U bent van harte welkom.

 

Blijf!

Inleidende tekst van Diana A. Wind

Vormgeving Ruud Willems

Nederlands/Engelstalige uitgave , 96 pagina’s, formaat 25 x 25 cm, hardcover, genaaid en gebonden

Uitgever: Timmer Art Books, Oosterhout, www.timmerartbooks.nl

Prijs: 29,50 €,


www.cvanherwaarden.com