caren van herwaarden

op dit moment.....

VEULEN BORIS TE KOOP: 

Veulen Boris nr. 106      30 x 40 cm, aquarel, gouache en wollen staart, 2018               Veulen Boris  nr. 109       30 x 40 cm. aquarel, gouache en wollen staart, 2018

Afgelopen zomer 2018 nodigde Museum Boymans van Beuningen (Rotterdam) 20 beeldend kunstenaars uit, waaronder Caren van Herwaarden, om speciaal voor de tentoonstelling 'Kunst4Kids' een serie werken te maken. Van Herwaarden maakte 'Veulen Boris', elk veulen is anders, boven ziet u twee voorbeelden. De tentoonstelling was een succes. Er zijn nog enkele veulens in passe-partout voor de speciale prijs van 85 € te koop. (inclusief porto)

Als je een veulen wilt bestellen, maak dan 85 € over op bankrekening NL62INGB0001372036 (iban) op de naam van C.J.M. van Herwaarden en vermeldt 'Veulen Boris', vergeet niet je huisadres te schrijven. Zou je voor de zekerheid ook een E-mail naar info@cvanherwaarden.nl kunnen sturen, dan kan ik je laten weten als ik het veulen naar je toestuur. 

 

IN DIALOOG, HET NOORDBRABANTS MUSEUM:

 

 

Tentoonstelling (overzicht) in Het Noordbrabants Museum, foto Joep Jacobs

Op dit moment is mijn werk in Het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch te zien, in combinatie met het werk van Leon Adriaans. Samen met conservator Hedendaagse Kunst Hans November en het A-team van de technische dienst van het museum, hebben we de tentoonstelling in de vaste collectiezaal van museum ingericht. Het is in de serie 'dialogen' waarin een kunstenaar uit de vaste collectie gematcht wordt met een hedendaagse kunstenaar. De kunstenaar met wiens werk ik een dialoog aanga is Leon Adriaans (1944 - 2004) 

Deze tentoonstelling is tot 30 juni 2019 te bezoeken.

We hebben een ruime keuze uit mijn meest recente werk gemaakt. Van mijn hand kozen we grote houten beelden, grote aquarellen en assemblages, kleine lakenbeelden, schetsen, tekeningen en collages. We willen de sfeer van mijn atelier in de tentoonstelling voelbaar maken. De speelsheid, de vele technieken op verschillende dragers, allerlei materialen sluiten aan bij de speelse geest van Leon Adriaans.
In zijn werken probeert Adriaans de wereld om zich heen te bezweren. Zijn onderwerpen zijn aards: man, vrouw, dier, de aarde, het Brabantse land. In en door zijn werk, schept Adriaans zijn eigen, persoonlijke religie die de wereld om hem heen veilig en vruchtbaar moet maken.

De eerste tentoonstelling in deze serie is met werken uit de vaste collectie van J.C.J. van der Heyden, in dialoog met schilderijen van Koen Delaere.