caren van herwaarden

op dit moment.....

 

Atelier 's-Hertogenbosch

Op dit moment ben ik samen met conservator Hedendaagse Kunst Hans November een tentoonstelling aan het voorbereiden in de vaste collectiezaal van Het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch. Het is in de serie 'dialogen' waarin een kunstenaar uit de vaste collectie gematcht wordt met een hedendaagse kunstenaar. De kunstenaar met wiens werk ik een dialoog aanga is Leon Adriaans (1944 - 2004) 

Deze tentoonstelling is vanaf dinsdag 15 januari tot 30 juni 2019 te bezoeken.

We hebben een ruime keuze uit mijn meest recente werk gemaakt. Van mijn hand kozen we grote houten beelden, grote aquarellen en assemblages, kleine lakenbeelden, schetsen, tekeningen en collages. We willen de sfeer van mijn atelier in de tentoonstelling voelbaar maken. De speelsheid, de vele technieken op verschillende dragers, allerlei materialen sluiten aan bij de speelse geest van Leon Adriaans.
In zijn werken probeert Adriaans de wereld om zich heen te bezweren. Zijn onderwerpen zijn aards: man, vrouw, dier, de aarde, het Brabantse land. In en door zijn werk, schept Adriaans zijn eigen, persoonlijke religie die de wereld om hem heen veilig en vruchtbaar moet maken.

De eerste tentoonstelling in deze serie is met werken uit de vaste collectie van J.C.J. van der Heyden, in dialoog met schilderijen van Koen Delaere. Deze tentoonstelling was tot 6 januari 2019 in Het Noordbrabants Museum te zien.