caren van herwaarden

op dit moment.....

 

Na 10 jaar is het tijd voor een nieuw boek. Samen met uitgever Eleonoor Jap Sam (JAPSAMBOOKS) en ontwerper Ruud Willems werk ik aan een nieuw boek TOUCH! Mijn werk is de laatste jaren donkerder, rauwer, stoffelijk, zwaarder en gelaagder geworden. Om intimiteit en de mogelijkheid tot inleving te vergroten, wil ik mijn werk zo fysiek en tastbaar mogelijk maken. Alsof je het kunt vasthouden en ruiken.

Juist dít wil ik ook met het boek bewerkstelligen: ik zie een boek voor me dat dicht op de huid zit en je niet loslaat: zinnelijk, stoffelijk, hartstochtelijk, voelbaar, tastbaar, kwetsbaar, zichtbaar, levend, verlangend, verhullend en onthullend tegelijk. Een boek dat van zichzelf is, autonoom en waarachtig, met een eigen universum tussen haar schutbladen. Een boek met mijn werk, maar niet óver mijn werk. Met auteurs: Merel Bem, Ludo van Halem en Gustan Asselbergs. TOUCH! komt voorjaar 2022 uit.

ATELIERAFSPRAAK, ben je geintereseerd om een werk aan te kopen, of wil je een specifiek werk in het echt zien? Laat het me weten, mijn atelier is op afspraak open voor bezoekers, je bent van harte welkom. 

AQUARELLEN voor speciale prijs te koop, op https://www.cvanherwaarden.nl/nl/aanbieding-bestellen vind je gesigneerde tekeningen en aquarellen (origineel, in passe-partout met buitenmaat 40 x 30 cm) Gedurende de lockdown zijn ze voor een speciale prijs te koop: 325 euro per stuk, inclusief 9% BTW en verzendkosten. Buiten Nederland 25 euro extra.

 aquarel        

 

 

History, 2021, collage 300 x 450 cm tot nu toe

Doorwerken tijdens lockdown:

Het is stil en uitgestorven maar tijdens de Corona crisis wordt er door kunstenaars gewoon doorgewerkt. Naast de economische malaise die zeker ook beeldend kunstenaars treft (tentoonstellingen geannuleerd, atelierbezoeken afgelast, geplande tentoonstellingen zijn onzeker) hebben wij een groot voordeel: ongehinderd doorwerken in de isolatie van het atelier. 

Mijn grote tekeningen en aquarellen van groepen (mensen of paarden) zijn de laatste tijd complexer, explosiever geworden. Het is voor mij een manier om verbanden te zien, ze vormen een databank van oerdriften: van kwaad- tot goedaardig, ze zijn beurtelings onheilspellend of intiem.

 

  Op Drift, 2021, aquarel, 265 x 304 cm, verkocht

Drawing Inventions Academy (DIA) start in september 2021 een nieuw Master traject, er zijn nog plaatsen over. Professionele kunstenaars (tekenaars) kunnen zich tot 30 juli 2021 via de website aanmelden.  De begeleiders zijn Arno Kramer, Marisa Rappard en Caren van Herwaarden. kijk voor meer informatie: www.drawinginventionsacademy.com